• DAKPANNEN VERNIEUWEN

  Pannendak

  Dakpannen vernieuwen Zijn uw dakpannen aan vervanging toe?

  Dan kunnen wij snel en tegen een scherp tarief uw oude pannendak verwijderen en een nieuw pannendak aanbrengen.

  Vaak hoeft dit niet langer te duren dan slechts twee werkdagen.

  De meeste daken zijn tegenwoordig prima geïsoleerd, waardoor het vaak bij vernieuwing van uw dak voldoende is om alleen de dakpannen en panlatten te vervangen en een dampdoorlatende folie aan te brengen. Vaak wordt door dakdekkerbedrijven onnodig aangegeven dat ook de isolatieplaten vervangen moeten worden, wat natuurlijk meer kosten met zich mee brengt.

   

  Laat u goed voorlichten of dit wel noodzakelijk is. In veel gevallen kunt u volstaan met het aanbrengen van een nieuwe dampdoorlatende folie op het bestaande dakbeschot waarop dan de nieuwe panlatten en dakpannen kunnen worden aangebracht. Zonder onnodige kosten kunt u dan weer tientallen jaren met een gerust hart storm en regen trotseren.

   

  In sommigen gevallen is het niet noodzakelijk al uw dakpannen te vernieuwen en kunnen wij de beschadigde pannen vervangen door nieuwe of gebruikte dakpannen. Zorg ervoor dat kapotte dakpannen tijdig worden vervangen, een afwaaiende dakpan kan veel schade veroorzaken. Het is wel van belang dat hierbij voldoende aandacht wordt besteed aan de nokvorsten, vooral als deze nog in cement liggen bestaat een grote kans op scheuren en/of lekkage. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over nokvorsten. De meest voorkomende typen dakpannen en nokvorsten kunnen wij uit voorraad leveren, zodat uw dak snel weer gerepareerd is en u nog vele jaren plezier kunt hebben van een betrouwbaar dak.

 • DAKISOLATIE

  Dak Isoleren

  isolatieIsoleren zonder verhoging van uw dak? Dak isoleren maar u buren willen niet mee doen? Voordelig isoleren van u pannendak? Dakisolatie zonder uw dak te verhogen? Geen probleem. Onze dakisolatie is o.a. voorzien van een brandvrije schuimlaag, brandvrije isolatie en polyester lagen met luchtbellen. Zeer dun isolatie materiaal met maar liefst een dikte van 35mm, dus makkelijk verwerkbaar onder de vrije ruimte tussen uw dakpannen en dakbeschot. De meest effectieve manier om warmte in uw woning te houden is dakisolatie. Het reflecteren van stralingswarmte is uiterst effectief. Deze techniek word al jaren gebruikt in de ruimtevaart en word steeds vaker in woonhuizen toegepast. U bespaart namelijk al snel honderden euro’s per jaar op uw kosten. Warmte verlies komt het meest voor bij oudere woningen, het dak is meestal slecht geïsoleerd. Al met al vergoot een goed geïsoleerd dak het wooncomfort aanzienlijk.

  Dakisolatiefolie

  Sinds deze techniek op de markt is gebracht is het ook mogelijk voor rijtjeshuizen en 2 onder 1 kaphuizen te isoleren. Voorheen was dit moeilijk omdat de dakisolatie platen vele centimeters dik zijn en uw dakpannen hoger kwamen te liggen dan die van de buren. Gelukkig is dit verleden tijd met ons thermo reflecterende dakisolatie folie. Alle aanpassingen die vroeger vaak moesten worden gedaan aan uw dak, zoals aanpassingen aan de nokvorsten, loodaansluitingen bij de schoorsteen e.d. is vanaf nu verleden tijd. De totale kosten worden in tegenoverstelling van traditionele technieken aanzienlijk gedrukt. Ook scheelt het erg veel tijd en ongemak. Alle werkzaamheden gebeuren aan de buitenkant van uw dak. U zult dus nauwelijks hinder ondervinden van de werkzaamheden. De dakisolatie die wij gebruiken houdt in de winter de warmte binnen en de zomer de warmte buiten.

  Waarom is onze dakisolatie folie zo bijzonder?

  Door de thermo reflecterende eigenschappen en de gelaagde watten, schuim en gemetalliseerd polyester is dit een zeer efficiënt middel, en zal u honderden euro’s per jaar besparen. De kenmerken: Is afstotend voor ongedierte, knaagdieren, vogels, insecten.. Uitstekende thermische kracht Duurzame isolatie Waterafstotend en bestand tegen rotten Licht in gewicht Volledig antiallergisch, zonder microstofdeeltjes, geen giftige stoffen Isolerende werking zowel in de zomer als in de winter Snel aan te brengen zonder veel overlast in uw woning.

  Technische kenmerken isolatiefolie.

  11-laags 4.00 m2.K/W
  Afmetingen 9.81 m1 x 1.53
  Oppervlaktetd> 15 m2 ( per rol )
  Gewicht (rol) +/- 5.3 kg
  Gewicht (m2) +/- 0.353 kg
  Dikte (mm)td> +/- 25 mm

  Technisch kenmerken isolatiefolie

  18-laags 6.10 m2 K/W
  Afmetingen 9.81 m1 x 1.53
  Oppervlaktetd> 15 m2 ( per rol )
  Gewicht (rol) +/- 9.3 kg
  Gewicht (m2) +/- 0.62 kg
  Dikte (mm)td> +/- 35 mm

  Extra! De panlatten en tengels worden direct vervangen zodat uw dak er gelijk weer een stuk strakker en steviger bij ligt.

  Subsidie

  Er zijn ook veel verschillende mogelijkheden omtrent subsidies voor isolatie in uw huis. Dan kunt u denken aan glaswerk, vloerwerk, kruipruimte of natuurlijk dak isolatie. De subsidies liggen bij een gemiddeld huis zoals een tussenwoning al snel op 750 euro en bij daken groter dan dat ligt het subsidie bedrag op 15 euro per m².
  Als service naar u, trekken wij de subsidies die bij u van toepassing zijn, direct van het totaal bedrag af, zo krijgt u een goed beeld van de kosten en hoeft u verder niks te regelen.
  Al met al is het isoleren van uw dak een goede investering die zichzelf terugbetaald. En als bonus ontlast u het milieu er ook mee.

  Besparing

  Door uw dak goed te isoleren, kunt u per jaar mogelijk € 500,- aan stookkosten besparen. Een goed geïsoleerd huis is een stuk comfortabeler en beter voor het milieu. Alleen al via een niet geïsoleerd dak verliest een woning een hoop warmte, waardoor u meer moet stoken. Dat kost gas, veroorzaakt vervuiling en CO₂-uitstoot, en versterkt klimaatverandering.
  Voordelen dakisolatie
  + U kunt mogelijk ruim € 500,- aan stookkosten per jaar besparen.
  + Rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een rente van 9%.
  + Comfortabeler, warmer huis.

  Besparing per jaar

  Isoleren schuin dak (onverwarmde zolder) 600 m³ gas (€ 390,-)
  Isoleren schuin dak (verwarmde zolder) 1.000 m³ gas (€ 650,-)
  Isoleren platdak (onverwarmde zolder) 730 m³ gas (€ 475,-)
  Bron Milieu Centraal, 2014 *Deze bedragen gelden voor een gemiddelde eengezinswoning met 76 m² dakoppervlak, 52 m² zoldervloeroppervlak) met een HR-ketel en een gemiddelde temperatuur (over dag en nacht) van 16 ºC bij verwarmde zolder, of 12 ºC bij onverwarmde zolder; en bij een gasprijs van € 0,65 per m³ (prijspeil 2014/2015).

KIEST U OOK VOOR ONS ?

Met 10 jaar garantie en met de focus om uw tevreden te stellen , kunt u met alle geruststelling op ons vertrouwen voor de werkzaamheden aan uw pand. Onze werkzaamheden gebeuren door en met professionele mensen en materialen voor particulieren en bedrijven.

 • Duidelijke prijsafspraken
 • Professioneel materiaal en vakmanschap
 • Kwaliteits contole bij oplevering
 • Hoogste standaard in kostencontrole
 • Snel en binnen de prijsafspraak
 • Sublieme service en tevredenheidsgarantie
 • 10 jaar garantie op werkzaamheden
 • 30 jaar garantie op dakpannen

FAQ's

 • HOE KAN IK HOGE KOSTEN VOORKOMEN?

  Voorkom onaangename verrassingen en hoge onkosten door tijdig onderhoud uit te (laten) voeren en uw dak jaarlijks door een deskundige te laten inspecteren.

 • HOEVEEL KOST EEN INSPECTIE?

  De inspectie wordt door Op en Top schoorsteenveegbedrijf gratis uitgevoerd, hierna zullen wij een offerte opstellen voor de gebreken te herstellen.

 • HOEVEEL TIJD NEEMT EEN INSPECTIE IN BESLAG?

  De inspectie wordt uitgevoerd door een van onze deskndige en is mede afhankelijk van het dakoppervlak en het aantal mankementen die genotteerd en gefotografeerd worden. Gemiddeld hebben wij binnen 30 minuten uw dak gecontroleerd.

 • WAT DOEN JULLIE NA DE INSPECTIE?

  Na de inspectie geven wij u een duideijk beeld van onze bevindingen eventueel zullen wij dit weerleggen met foto’s. Tevens kunnen wij voorzien in een vrijblijvende gratis offerte.

© Copyright 2018