DAKLEKKAGE

Meestal ontdekt u dat uw dak gebreken vertoont als het leed al geleden is, namelijk op het moment dat u een daklekkage ontdekt. Voorkom onaangename verrassingen en hoge onkosten door tijdig onderhoud uit te (laten) voeren en uw dak jaarlijks door een deskundige te laten inspecteren.
Een dakinspectie wordt geheel op uw wensen en behoeften afgestemd en passend bij uw dak waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de leeftijd, het gebruik en de staat van uw dak. Over het algemeen vindt een dakinspectie één keer per jaar plaats. Uw dak wordt dan door deskundige medewerkers gecontroleerd. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat bij een goede inspectie van uw dak ook gekeken wordt naar de toestand van uw schoorsteen, dakgoten, regenpijpen, boeidelen en windveren. Indien nodig kunnen meteen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, zoals schoonmaken van het dak of de hemelwaterafvoer, voor u uitgevoerd worden.
Onderstaande problemen kunt u vaak voorkomen door tijdig uw dak te laten inspecteren:

• Pannen die door storm of windvlagen niet meer op hun plaats liggen en niet goed meer op elkaar aansluiten waardoor op den duur (dak-)lekkage ontstaat;
• Pannen die tijdens een storm van het dak waaien en voor een uiterst gevaarlijk situatie kunnen zorgen;
• Aantasting van houtwerk of isolatiemateriaal;
• Vocht of schimmel op binnenmuren of plafond;
• Aantasting van pannen of dakbedekking door algen of mos;
• Lekkage van nokvorsten of losliggende nokvorsten

De meeste daken zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, waardoor problemen met de dakbedekking vaak te laat worden ontdekt. Door de isolatie van het dak duurt het een hele tijd voor de problemen aan de binnenkant van uw huis zichtbaar zijn. Als vocht of schimmel zichtbaar is op het plafond of de muren is het kwaad vaak al geschiedt, het houtwerk en de isolatie zijn dan al aangetast door het vocht en de kosten voor vervanging of reparatie kunnen behoorlijk oplopen.
Ook algen of mos kunnen voor onaangename verrassingen zorgen als deze niet tijdig worden verwijderd. Het vocht hierin zal in de winter opvriezen en de toplaag van de dakpannen beschadigen. Uw pannen zullen op den duur breken met daklekkage als gevolg. De levensduur van uw dak wordt hierdoor aanzienlijk verkort. U kunt dit eenvoudig voorkomen door uw dak op tijd te laten reinigen en eventueel een beschermende impregneer of coating op het dak aan te laten brengen.

Regelmatig inspectie en/of onderhoud voorkomt onnodige slijtage en lekken en zorgt ervoor dat kleine beschadigingen zo snel mogelijk worden gerepareerd om erger te voorkomen. Uw dak kan dan probleemloos tientallen jaren meegaan waarmee u zich veel onnodige kosten bespaart en bovendien het milieu niet onnodig belast.

KIEST U OOK VOOR ONS ?

Met 10 jaar garantie en met de focus om uw tevreden te stellen , kunt u met alle geruststelling op ons vertrouwen voor de werkzaamheden aan uw pand. Onze werkzaamheden gebeuren door en met professionele mensen en materialen voor particulieren en bedrijven.

 • Duidelijke prijsafspraken
 • Professioneel materiaal en vakmanschap
 • Kwaliteits contole bij oplevering
 • Hoogste standaard in kostencontrole
 • Snel en binnen de prijsafspraak
 • Sublieme service en tevredenheidsgarantie

FAQ's

 • HOE KAN IK HOGE KOSTEN VOORKOMEN?

  Voorkom onaangename verrassingen en hoge onkosten door tijdig onderhoud uit te (laten) voeren en uw dak jaarlijks door een deskundige te laten inspecteren.

 • HOEVEEL KOST EEN INSPECTIE?

  De inspectie wordt door Op en Top schoorsteenveegbedrijf gratis uitgevoerd, hierna zullen wij een offerte opstellen voor de gebreken te herstellen.

 • HOEVEEL TIJD NEEMT EEN INSPECTIE IN BESLAG?

  De inspectie wordt uitgevoerd door een van onze deskundige en is mede afhankelijk van het dakoppervlak en het aantal mankementen die genotteerd en gefotografeerd worden. Gemiddeld hebben wij binnen 30 minuten uw dak gecontroleerd.

 • WAT DOEN JULLIE NA DE INSPECTIE?

  Na de inspectie geven wij u een duideijk beeld van onze bevindingen eventueel zullen wij dit weerleggen met foto’s. Tevens kunnen wij voorzien in een vrijblijvende gratis offerte.

© Copyright 2018